Islamic beliefs : The light of guidance

نور هدایت  ( امامت و سنت ): فهرست

Noor Hidayat; The light of guidance in farsi

 

فضيلت دعا براي حضرت امام مهدي (عج)

 

اينك مي‌گويم[1] : با توجه به اينكه دعا براي برادران ديني بسيار فضيلت دارد، پس فضيلت دعا براي سلطان و فرمانروايي كه سبب هستي و وجود توست، و تو معتقدي كه اگر او نمي‌بود، خداوند نه تو و نه هيچ كس از مكلّفين زمان او و تو را نمي‌آفريد، و اينكه لطف الهي به وجود او صلوات‌الله عليه سبب تمام اموري است كه تو و ديگران داراي آن هستيد، و وسيلة تمامي خيراتي است كه بدان نايل مي‌گرديد، چگونه خواهد بود؟

پس مبادا و مبادا تا حدّي كه امكان دارد خود و يا احدي از خلايق را در دوست داشتن و دعا نمودن، بر او مقدّم كني. و نيز هنگام دعا كردن براي آن مولاي عظيم الشأن حتماً حضور قلبي و زباني داشته باش.

و مبادا گمان كني كه علّت ذكر اين مطلب براي آن است كه آن بزرگوار به دعاي تو احتياج دارد. بسيار بسيار دور است، اگر چنين اعتقادي داشته باشي، در اعتقاد دوستي‌ات بيماري؛ بلكه اين را براي آن گفتم كه حقّ بزرگ و احسان گرانبار حضرتش را به تو بشناسانم.

و ديگر اينكه : اگر پيش از دعا كردن براي خويش و كساني كه نزد تو گرامي هستند، براي آن بزرگوار دعا نمايي، خداوند جلّ جلاله زودتر درهاي اجابت را به روي تو خواهد گشود؛ زيرا تو اي بنده، درهاي قبولي دعا را با قفلهاي جنايتها و گناهانت بسته‌اي، پس اگر براي اين مولايي كه از ويژگان درگاه خداوند (مالك زندگان و مردگان) مي‌باشد دعا كني، خداوند به خاطر او زود درهاي اجابت را به روي تو مي‌گشايد، و درنتيجه تو نيز به خاطر چنگ زدن به ريسمان ]ولايت[ او در دعايي كه براي خود و ديگران مي‌كني، در زمرة فضل او داخل شده، و رحمت و كَرَم و عنايت خداوند جلّ جلاله تو را نيز فرا مي‌گيرد.

و مبادا استاداني را كه از آنها پيروي مي‌كني، بشماري و بگويي : من هرگز نديده‌ام كه آنان به آنچه گفتي عمل كنند، و آنها از مولايي كه بدو اشاره نمودي صلوات الله عليه غافل، و نسبت به او بي‌اعتنا هستند.

جواب اينكه : به آنچه كه گفتم عمل كن، كه حقّ و واضح است، زيرا هر كس نسبت به مولايش بي‌اعتنا، و از آنچه كه ذكر نمودم غافل باشد، به خدا سوگند كه در اشتباه فصاحت باري قرار دارد.

و نيز حديثي كه جدّم ابوجعفر طوسي رضوان الله عليه همين مطلبي را كه ذكر نموديم، گوشزد مي‌كند. وي روايت نموده كه يكي از ائمه (ع) فرمود : در شب بيست و سوم ماه رمضان مكرر در حال سجده و ايستاده و نشسته و به طور كلي در هر حال كه هستي و نيز در كل اين ماه و در طول عمرت به هر صورت كه ممكن شد، و هرگاه كه در طول عمرت به يادت آمد، اين دعا را مكرر بخوان. به اين صورت كه بعد از حمد و ستايش خداوند متعال، و صلوات بر پيامبر اكرم حضرت محمد (ص) بگو :

«اللّهُمَّ، كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيهِ وَ عَلي آبائِهِ في هذِهِ السّاعَة و في كُلِّ ساعَةٍ، وَلِيّاً وَ‌حافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَليلاَ وَ عَيناً، حَتّي تُسْكِنَهُ أرْضَكَ طَوْعاً، وَ تُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً.»

- خدايا، در اين لحظه و در تمام لحظات، سرپرست و نگاهدار و راهبر و ياري‌گر و راهنما و ديدبانِ وليّ‌ات حضرت حجة بن الحسن (مهدي) كه درودهاي تو بر او و بر پدرانش باد باش، تا او را به صورتي كه خوشايند اوست ]و همه از او فرمانبري مي‌نمايند[ ساكن زمين گردانيده، و مدت زمان طولاني در آن بهره‌مند سازي.

اينك اهتمام ائمّه (ع) را نسبت به دعا براي آن بزرگوار چگونه مي‌بيني؟ آيا مانند تو نسبت به آن مقام شريف كوتاهي مي‌كنند؟ بنابراين از بسيار دعا كردن براي او صلوات الله عليه و براي كساني كه دعا كردن براي آنان در قنوت نمازهاي واجب، جايز است، خودداري مكن، كه عذري در ترك اهتمام و همت گماشتن نسبت به اين امر براي تو باقي نمي‌ماند.

 

علاوه بر اينها با توجه به اينكه حضرت صاحب الزمان (ع)، كريم بوده و بسيار به شيعيانشان رئوف مي‌باشند و داراي كرامت بسيار هستند، پس دعاي ما نسبت به تعجيل فرج باعث مي‌شود كه حضرت نيز در حق ما دعا كند. خداوند متعال مي‌فرمايد : “هرگاه بشما درود و تحيّتي گفته شود به بهتر از آن درود گوئيد يا همانرا برگردانيد همانا خداوند بر همه چيز حسابگر است” ]4:86[ پس حضرت ولي عصر (ارواحنا فدا) نيز در مقابل دعاي ما دعاي بهتر از آن براي ما بجا مي‌آورد.

بديهي است كه دعاي حضرت بسيار زودتر و بهتر از دعاي خودمان درباره خويش، به استجابت مي‌رسد پس دعا بر سلامتي حضرت مهدي(عج) و تعجيل ظهورش منفعت بيشتري نسبت به خود دعا كننده عايد مي‌كند.

البته بايد بداني كه نه تنها در دعا بلكه هرگاه بجهت حاجتي روزه يا نماز بجاي آوري ابتدا حوائج آنحضرت كه تو در پناه هدايت و حمايت او هستي در نظر بگيري بعد بجهت بخشيده شدن گناهان خود و سپس در مورد حاجتي كه تو را عارض شده است. البته همين امر در مورد حج عمره و زيارات نيز صادق است يعني جهت ارادت به آنحضرت كه امام زمان توست و تو ريزه‌خوار وجود بابركت اويي شايسته است كه به نيابت ايشان اعمال را انجام دهي و بدانكه آنحضرت (كه جهان به قربانش) از روزه و نماز و حج و اعمال ما مستغني است بلكه اين ما هستيم كه از دعا و نماز و اعمال ايشان بهره‌مند هستيم، ليكن مقتضاي بندگي و وظيفه ما آنست كه چنين كنيم چنانچه دعاهاي خود را با صلوات شروع مي‌كنيم.

 

البته دعا بر تعجيل فرج مي‌تواند تأثيرات مفيد بسياري داشته باشد :

- كه در وهله اول اظهار محبت و مودت به حضرت رسول اكرم (ص) و ائمه معصومين مي‌باشد و نيز اظهار محبت و ارادت و همدلي با حضرت صاحب امر و الزمان (عج).

- اطاعت از امر 14 معصوم (كه سفارش به انتظار فرج داده‌اند).

- اظهار علاقه به برآورده شدن آرزوي حضرت رسول اكرم (ص) و حضرت فاطمه الزهرا (س) و ائمه معصومين چنانچه در دعاي عهد مي‌خوانيم : «اللهم و سُرَّ نبيك محمداً صلي الله عليه و آله برويته و من تبعه علي دعوته و ارحم استكانتنا بعده» (خدايا خوشحال نما پيغمبرت محمد صلي الله عليه و آله را بديدارش و هر كه پيرو اوست بر دعوت او و رحم نما بر بيچارگيها پس از او).

- اطاعت دستور حضرت بقية الله (عج) كه فرموده‌اند : براي تعجيل فرج بسيار دعا كنيد.

- نشانه انتظار.

- مايه ناراحتي و وحشت شيطان لعين.

- نجات يافتن از فتنه‌اي آخرالزمان.

- ادا كردن قسمتي از حقوق آن حضرت كه ادا كردن حق هر حقداري واجب‌ترين امور است و بديهي است كه حضرت ولي عصر (ع) ولي نعمت ما بوده و همه ما به بركت وجود ايشان از نعمات الهي برخوردار هستيم.

- تعظيم خداوند و دين خداوند.

- حضرت صاحب‌الزمان (عج) در حق او دعا مي‌كند.

- شفاعت آن حضرت قيامت شامل حال او مي‌شود.

- اين دعا فرمانبري امر الهي و طلب فضل و عنايت اوست.

- مايه استجابت دعا مي‌شود.

- باعث آمرزش گناهان مي‌شود.

- موجب رجعت به دنيا در زمان ظهور آن حضرت چنانچه روايت شده هر كس چهل صبح دعاي عهد بخواند در زمان حضرت ولي عصر (ارواحنا فداه) به خدمت ايشان خواهد رسيد حتي اگر مرده باشد.

- موجب نزديكي ظهور حضرت مي‌شود.

- دعاي فرج خود نوعي ياري حضرت مي‌باشد فلذا دعا كننده مشمول دعاي حضرت رسول الله (ص) مي‌گردد.

- رستگاري به شفاعت حضرت فاطمه‌الزهرا (س)

-         زياد شدن اشراق نور امام در دل او.

-         عمل و اداي يكي از واجبات.

-         مايه خرسندي خدا و رسولش مي‌باشد.

-  مجلسي كه در  آن براي حضرت قائم (عج)  دعا شود، مورد عنايت ائمه معصومين مي‌باشد.

حضرت امام رضا (ع) فرمود : “هر كسي در مجلسي كه امر ما در آن احيا مي‌شود بنشيند، روزي كه دلها مي‌ميرد دل او نخواهد مرد.

-         از بهترين اعمال است.

-         سبب كامل شدن ايمان است.

«بسياري موارد ديگر كه علاقمندان جهت توضيحات بيشتر به كتاب مكيال المكارم نوشته آية الله سيد محمد موسوي اصفهاني مراجعه نماييد.

 

و در نهايت اينكه همانطور كه مولايمان و ولي نعمت‌مان حضرت امام مهدي (ع) فرموده؛ نزديكي فرج خود فرج و گشايش براي ماست  و نيز اين خود نكتة ظريفي است چرا كه نزديكي فرج باعث مي‌شود كه بدبختيها زودتر به پايان برسد و به مصائبي كه رفته رفته شديدتر خواهد شد مبتلا نشويم. اميد كه با دعا بر فرج بطور شبانه‌روز، سر هر نماز و بعد از نماز و سر سفره قبل از هر دعايي موجبات نزديكي ظهور فراهم شود قبل از اينكه كارد به استخوان برسد.

«اللهم انّا نَرغَبُ اليك في دولة كَريمه تُعزُّ بِها الاسلام و اهله و تُذِلُّ بها النفاق و اهله و تجَعلنا فيها من الدُعاة الي طاعتك و القادة الي سبيلك و تَرزُقنا به كرامة الدنيا و الاخره.»

(خداوندا، ما در انتظار برپايي دولت كريمه و بزرگي هستيم كه با آن اسلام و اهل اسلام عزت يابند و نفاق و اهل نفاق به ذلت رسند و ما را از جمله كساني قرار بده كه ديگران را به اطاعت تو دعوت كنيم و راهنماي راه تو باشيم و بزرگي و كرامت دنيا و آخرت را نصيب ما گردان.)

 

فلذا روز و شب ذكرمان اين است :

«اللهم كن لوليك الحجة بن الحسن المهدي صلواتك عليه و علي ابائه في هذه الساعة و في كل الساعة ولياً و حافظاً و قائداً و ناصراً  و دليلاً و عيناً حتي تسكنه عرضك طوعا و تمتعه فيها طويلاً.»

(خداوندا براي وليّ خودت حضرت امام حجة بن الحسن المهدي كه صلوات تو بر او و پدرانش باد در اين زمان و هر زمان سرپرست و حافظ و رهبر و ياور باش تا در زمين حكومت عدل به پا دارد و در آن به مدت طولاني بهره‌مند گردد.)

«اللهم عجل لوليك الفرج و سهل مخرجه و جعلنا من انصاره و اعوانه»


 
   
 
 

Islamic beliefs : Shia beliefs with sunni references

You will find beliefs of shia at sunni scholars' books; understand what are you following!  Answers  to your Questions about: What is Sunnah of Holy Prophet Muhammad (PBUH&HF), What is order of the Prophet, Who are Ahl Albayt, ayah Tathir,  Why should  follow Imam Ali

What has been happen to Hazrat Fatima (SA), Attacking Abubakr and Umar to house of Ali and Fatimah

How we benefit from existence of Imam of age Hazrat Imam Mahdi (AS) and more


Chapter 3:
The Major Difference Between the Shia and the Sunni
Ghadir Khum:
Part i
Part ii
Part iii
Certainly your Master is ...
Who is the successor of the Prophet (PBUH&HF)?
The Prophet Announcing His Successor in His First Preach
How is This Possible?
The Opinion of Imam Ali (AS) on Caliphate
 
Chapter 2:
The Last Luminary
Sunni Documentation on Imam al-Mahdi (AS)
Special specifications of Imam al-Mahdi (AS)
Necessity of the Existence of Imam al-Mahdi (AS)
More on Imam al-Mahdi (AS)
The Knowledge of the Unseen & the Knowledge of the Book
Some Traditions on the Virtues of Imam Ali (AS)
 

Chapter 1b:
Who Offended the Blind?
Infallibility of the Prophets:
Part i
Part ii
Part iii
Leadership and Infallibility:
Part i
Part ii
The Twelve Imams:
Part i
Part ii
The Holy Quran and the Pure Imams
The Reward of Loving Ahlul-Bayt
How to Send Greetings to Prophet Muhammad?
Is Being a Member of a Party Forbidden in Islam?
The Term "Shia" in Quran and Hadith
al-Azhar Verdict on the Shia
Chapter 1a:
Quran and Ahlul-Bayt
Why School of Ahlul-Bayt?
Who are Ahlul-Bayt?:
Part i
Part ii
Part iii
Part iv
Part v
Part vi
Part vii
Part viii
The Word House (Ahlul-Bayt) in Quran
Sunni Feedback on the Issues of Infallibility and Ahlul-Bayt
 

1